2013. december 2., hétfő

Parmezános csirke


Az eredeti olasz recept bundázott csirkeszeletekkel készül, amire aztán jön a paradicsomos szósz és a parmezán, természetesen tésztával tálalva. Nálunk a rántott hús már nem érné meg a további feldolgozást, azon nyomban, melegében elfogyna. Ráadásul valami gyorsan elkészülő vacsorát szerettem volna készíteni, amit csak odarak az ember, aztán elrotyog magának a sütőben.
 
Tehát ez nem a klasszikus "chicken parmigiana", viszont nagyon finom, rendszeres menü nálunk esténként.
 
Hozzávalók:
1 kg csirkecomb filé
oregano
bazsalikom
500 ml passzírozott paradicsom
100-150 g reszelt parmezán
zsír a tepsi kikenéséhez
 
Szerintem célszerű csirkecomb filét használni, mert a mell anélkül is elég száraz hús, hogy sütőben sütné az ember, a comb viszont zaftos, ízletes marad. Tehát a húst megmossuk, kizsírozott tepsibe fektetgetjük őket. Mindkét oldalát megsózzuk, majd a tetejét oregánóval és bazsalikommal szórjuk meg.
 
A paradicsomszósz nálam egy bolti, üveges változat, amit kevés hagymával dobnak fel, de ennyi az összes összetevő. Eloszlatjuk a combok tetején, majd a sajttal megszórjuk az egészet.
 
180 fokra előmelegített sütőben, alufóliás takarás alatt addig sütjük, míg a hús megpuhul, ez kb. 40 perc lehet. Majd a fóliát levéve grill fokozaton 240 fokon pirítjuk, míg a sajt szépen rápirul az ételre.
 
A hagyományos tészta helyett parmezános karfiolpürével (fél fej karfiol egy maroknyi sajttal összeturmixolva) és jégsalátával tálaltam.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates