Nem feltétlenül süteménynek, inkább kenyér helyett, szendvicskrémmel kenve fogyasztandó.
Hozzávalók:
5 tojás
200 gramm darált mandula
3 evőkanál olivaolaj vagy kókuszolaj
1 kiskanál szódabikarbóna
só
A tojásokat habosra verem, nem kell szétválasztani a fehérjét a sárgájától. Elkeverem benne az olajat, majd fokozatosan hozzáadagolom a darált mandulát, szódabikarbónát és sót. A csomómentes tésztát muffinformákba adagolom.
Én nagyon megszerettem a szilikonos formát, mivel nem egyszer használatos, így nem terheljük a környezetet felesleges szeméttel, és tényleg praktikus is, könnyű hozzáférni a sütihez. Még nem hallottam, hogy a rákkeltő lenne, de gondolom idővel ez is kiderül róla, mert a jó dolgokat muszáj tönkretenni valamivel.
A muffinokat 170 fokon, hőlégkavarásos sütőben 30 percig sütöm, majd rácson kihűtöm.
A tészta bármivel gazdagítható: zöldfűszerrel, parmezánnal, szalonnadarabkákkal, kolbászkarikákkal, olivabogyóval, akármivel. Fagyasztható, mélyhűtőből kivéve szeleteljük, majd a szeleteket pirítsuk meg, és finomabb lesz, mint frissen sülve.
Guacamoléval kenve |
Halkrémmel kínálva |
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése