2013. január 16., szerda

Sós muffinok


Nem feltétlenül süteménynek, inkább kenyér helyett, szendvicskrémmel kenve fogyasztandó.

Hozzávalók:
5 tojás
200 gramm darált mandula
3 evőkanál olivaolaj vagy kókuszolaj
1 kiskanál szódabikarbóna


A tojásokat habosra verem, nem kell szétválasztani a fehérjét a sárgájától. Elkeverem benne az olajat, majd fokozatosan hozzáadagolom a darált mandulát, szódabikarbónát és sót. A csomómentes tésztát muffinformákba adagolom.
 
Én nagyon megszerettem a szilikonos formát, mivel nem egyszer használatos, így nem terheljük a környezetet felesleges szeméttel, és tényleg praktikus is, könnyű hozzáférni a sütihez. Még nem hallottam, hogy a rákkeltő lenne, de gondolom idővel ez is kiderül róla, mert a jó dolgokat muszáj tönkretenni valamivel.
 
A muffinokat 170 fokon, hőlégkavarásos sütőben 30 percig sütöm, majd rácson kihűtöm.
 
A tészta bármivel gazdagítható: zöldfűszerrel, parmezánnal, szalonnadarabkákkal, kolbászkarikákkal, olivabogyóval, akármivel. Fagyasztható, mélyhűtőből kivéve szeleteljük, majd a szeleteket pirítsuk meg, és finomabb lesz, mint frissen sülve.
 
 
Guacamoléval kenve
 
 
Halkrémmel kínálva
 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates