Sütés nélkül, különösebb időráfordítás nélkül, csupán arra kell várni, hogy a hűtőben megkössön.
Hozzávalók:
270 ml kókusztej
200 ml víz
2 evőkanál méz
250 g gyümölcs (mélyhűtött is lehet)
1 evőkanál zselatin (vegák vagy finnyások agar agarral helyettesíthetik)
Ha mélyhűtött gyümölcsöt fogunk használni, azt olvasszuk ki teljesen, fagyottan sose rakjuk a süteménybe!
A kókusztejhez adjuk hozzá a mézet, 100 ml vízzel higítsuk, majd melegítsük meg egy lábosban, forralni nem kell! A zselatint újabb 100 ml meleg vízzel keverjük el, majd adjuk hozzá a tejhez.
A gyümölcsöt öntsük bele a zselatinos tejbe, majd ezt a keveréket műanyag zselé-poharakba adagoljuk. Én piros bogyós mixet raktam bele, de bármivel készíthetjük, a nagyobb gyümölcsöket nyilván daraboljuk fel előtte.
Legalább fél napra, vagy egy éjszakára tegyük hűtőbe a formákat, hadd szilárduljanak meg.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése