2012. november 8., csütörtök

Hagymás karfiol

 
 
Hozzávalók:
Egy kisebb fej karfiol fele
1 nagy fej hagyma
olivaolaj vagy zsír
 
A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk. A rózsákat aprítógépbe dobjuk, aprítjuk, de ne csináljunk belőle masszát, legyen morzsás.
 
Egy serpenyőben felmelegítjük a zsíradékot, és megpirítjuk rajta a kockára vágott vöröshagymát. A hagymás zsírra öntjük a karfiolt, és közepes lángon addig kavargatjuk, míg meg nem puhul. Igazából egyéni ízlés kérdése a főzési idő, szerintem nem baj, ha kicsit res, és nincs teljesen szétfőve.
 
A fenti képen fasírozottal és salátával tálalva.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates