2012. július 23., hétfő

Fokhagymás spenót



Eme köret elkészítésének leggyilkosabb része a spenótlevelek megtisztítása, vagyis amikor egyenként lemossuk a finom homokszemcséket róluk. Aztán seperc készen is vagyunk. Lehet bébispenótot is használni, ennek előnye, hogy konyhakészen becsomagolva árulják a salátás részen, tehát az unalmas részt megspórolhatjuk.


Hozzávalók:

egy csokor spenót
fokhagyma
bors
oliva olaj


A megtisztított spenótleveleket rádobjuk a forró olajra, fűszerezzük, miközben kevergetjük. Ekkor adjuk hozzá a felszeletelt, vagy átnyomott fokhagymát is. A levelek nagyon hamar összeesnek, és attól függően mennyire zsenge a növény, hamar el is készül a fogás.


Lazac mellé kitűnő.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates