2011. augusztus 8., hétfő

Krémes-gombás csirke

Hozzávalók:
1 kg csirkemell-filé
olíva olaj
25 dkg gomba
bacon, vagy vékonyra szelt füstölt sonka
1,5 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mustár
zöldségleves-kocka, só
petrezselyem

A húst csíkokra vágom, az olajon magas hőfokon aranybarnára pirítom. Ezután hozzáadom a bacont (sonkát), majd pár perc múlva a gombát is. Felöntöm vízzel, majd beledobom a leveskockát, ha az nem tartalmaz sót, akkor meg is sózom. Fedő alatt pár perc alatt puhára párolom.

Mikor a gomba megpuhult, akkor a tejfölt a mustárral, az összetört fokhagymával és a hús levével elkavargatva hozzáöntöm az ételhez. Amennyiben úgy ítéljük meg, hogy nem elég sűrű a szósz, egy evőkanálnyi rizsliszttel tovább sűríthetjük.

(Jó minőségű száraz fehérborral tovább bolondíthatjuk)

A végén apróra vágott petrezselyemlevelet keverünk hozzá.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates