2011. augusztus 31., szerda

Guacamole

A családban csak én eszem meg - éppen most is, írás közben - mert zöld, meg egyébként is növényből készült. Szeretettel küldöm Zsófi keresztlányomnak.

Hozzávalók:
2 db érett avocado
egy kisebb lila hagyma fele
2 gerezd fokhagyma
bors
2 evőkanál citromlé
koriander zöldje

Az avocado akkor felhasználásképes, mikor olyan puha, hogy villával könnyen össze lehet törni. Ha nem ilyen, várjunk vele pár napot, esetleg banán mellé csomagolva hűtőben érlelhetjük.

Az avocadokat meghámozzuk, félbe vágjuk, eltávolítjuk a magját. Én szeretem aprítógépben készíteni ezt a krémet, mert a hagymát és fokhagymát is rendesen beledolgozza, nem kell rájuk harapni. Tehát aprítógépbe dobáljuk a hozzávalókat, ha éppen nincs otthon koriander, nyugodtan elhagyhatjuk. Alapvetően minden alkotórészen, illetve azok mennyiségén lehet változtatni, ízlés szerint.

Pirítóssal isteni finom, ha valaki meg tud barátkozni a hidrogénezett növényi zsírok gondolatával, akkor tortilla-chipshez mártogatósnak kínálhatjuk, csakúgy, mint zöldségekhez.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates